Ιστορία

logo

Πριν από 40 χρόνια, στις αρχές της δεκαετίας του ’70 συστάθηκε ανεπίσημα (χωρίς καταστατικό) το ποδοσφαιρικό σωματείο του Τσιλιβή. Η ίδρυσή του έγινε από τον Τιμόθεο Γιακουμέλο μόνιμο κάτοικο του Πλάνου, με στόχο την άθληση των παιδιών της περιοχής.

Από τα πρώτα χρόνια δημιουργίας της ομάδας τα χρώματά της είναι το πράσινο, άσπρο και δευτερεύοντα το άσπρο, κόκκινο.

Μέχρι τη χρονιά ορόσημο 1987, έτος ίδρυσης της Ε.Π.Σ. ΖΑΚΥΝΘΟΥ, το σωματείο του Α.Ο. ΤΣΙΛΙΒΗ έδινε φιλικά παιχνίδια με ομάδες γειτονικών χωριών. Στο διάστημα αυτό η ομάδα συμμετείχε σε όλα τα « καλοκαιρινά ανεπίσημα πρωταθλήματα».

Το 1987 ο Α.Ο. ΤΣΙΛΙΒΗ εντάχθηκε στον επίσημο εκπρόσωπο του ποδοσφαίρου στο νησί μας, την Ε.Π.Σ. ΖΑΚΥΝΘΟΥ.

Το 1996 με προπονητή τον Διονύση Γιακουμέλο (Κελεσίδη) η ομάδα κατέκτησε το πρωτάθλημα της Β΄ Κατηγορίας της Ε.Π.Σ. ΖΑΚΥΝΘΟΥ.

Από τότε, αγωνίζεται στο πρωτάθλημα της Α΄ Κατηγορίας Ζακύνθου.

Την αγωνιστική σεζόν 2001-2002, η ομάδα του Τσιλιβή, έζησε τη μεγαλύτερη διάκρισή της ως τότε, καθώς έφτασε στον τελικό κυπέλλου της Ε.Π.Σ. ΖΑΚΥΝΘΟΥ αντιμετωπίζοντας την ομάδα του Α.Π.Σ. ΖΑΚΥΝΘΟΣ.

Τη σεζόν 2002-2003, με πρόεδρο τον Νίκο Γιακουμέλο και προπονητή τον Σάκη Μάργαρη, η ομάδα φτάνει για πρώτη φορά στον τελικό του πρωταθλήματος.

Τη σεζόν 2003-2004, υπήρξε αλλαγή στον προεδρικό θώκο του σωματείου όπου και αναλαμβάνει πρόεδρος ο Μαυρίας Μπάμπης, και με προπονητή τον Μουζάκη Διονύσιο, η ομάδα κατέκτησε το πρωτάθλημα της Ε.Π.Σ. ΖΑΚΥΝΘΟΥ και ταυτόχρονα ανέβηκε στη Δ΄ Εθνική Κατηγορία, για πρώτη φορά στην ιστορία του συλλόγου.

Τη χρονιά 2005-2006, ξανά με προπονητή τον Μουζάκη Διονύσιο, η ομάδα αγωνίζεται πάλι στην Α΄ Κατηγορία Ζακύνθου και πρωταγωνιστεί μέχρι τον τελικό του πρωταθλήματος.

Την χρονιά 2006-2007, αναλαμβάνει πρόεδρος ο Θοδωρής Πομόνης και με προπονητή τον Μουζάκη Διονύσιο, η ομάδα κατέκτησε το πρωτάθλημα της Ε.Π.Σ. ΖΑΚΥΝΘΟΥ με διαφορά 18 βαθμών από τον δεύτερο με αποτέλεσμα να αναδειχθεί πρωταθλήτρια χωρίς αγώνες μπαράζ και ταυτόχρονα την άνοδό της στη Δ΄ Εθνική Κατηγορία.

Τη χρονιά 2007-2008, μετείχε στο πρωτάθλημα της Δ΄ Εθνικής όπου για διαφορά ενός βαθμού υποβιβάσθηκε στην Α΄ Κατηγορία Ε.Π.Σ. Ζακύνθου.

Τη χρονιά 2008-2009, κατέκτησε ξανά το πρωτάθλημα της Ε.Π.Σ. ΖΑΚΥΝΘΟΥ και ταυτόχρονα την άνοδό της ξανά στη Δ΄ Εθνική Κατηγορία

Την χρονιά 2009-2010 μετείχε στο πρωτάθλημα τις Δ΄ Εθνικής όπου σε αγώνα μπαράζ υποβιβάσθηκε στην Α΄ Κατηγορία Ε.Π.Σ. Ζακύνθου.

Τη χρονιά 2010-2011, κατέκτησε το κύπελλο και το πρωτάθλημα της Ε.Π.Σ ΖΑΚΥΝΘΟΥ και ταυτόχρονα την άνοδο ξανά στη Δ’Εθνικη Κατηγορία. Έγινε επίσης η μόνη ομάδα Α΄ Κατηγορίας που κατακτά το Κύπελλο ΕΠΣ ΖΑΚΥΝΘΟΥ για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά και από ομάδα Δ΄ Εθνικής.

Στην ομάδα στα πρώτα χρόνια ίδρυσης της Ε.Π.Σ. ΖΑΚΥΝΘΟΥ έχουν διατελέσει πρόεδροι και οι Παναγιώτης Μπάστας και Σπύρος Μάργαρης.

Αξίζει ακόμη να σημειωθεί ότι η ομάδα συντηρεί και ακαδημία ποδοσφαίρου για μικρά παιδιά και θυγατρική ομάδα που ονομάζεται ΑΣΤΕΡΑΣ ΠΛΑΝΟΥ Α.Ο. με υπεύθυνο προπονητή τον Διονύσιο Μουζάκη που έχει διατελέσει γυμναστής για πολλά χρόνια στο σωματείο.

Ενεργά μέλη του σωματείου υπήρξαν οι: Πομόνης Διονύσιος, Πομόνης Θεόδωρος, Μαυρίας Χαράλαμπος, Γιακουμέλος Διονύσιος, Μάργαρης Δημήτριος, Τσιώλης Κωνσταντίνος, Μαυρίας Γεώργιος, Ταμαρέσης Διονύσιος, Μαρινάκης Γεώργιος, Στραβοπόδης Διονύσιος, Μήλεσης Κωνσταντίνος, Μήλεσης Πέτρος, Μαμφρέδας Σπυρίδων, Λαγοπόδης Αναστάσιος, Γιακουμέλος Νικόλαος, Γιακουμέλος Ιωάννης, Μάργαρης Παναγιώτης, Μαμφρέδας Διονύσιος, Πομώνης Νικόλαος, Παναγιώτης Μπάστας, Σπύρος Μάργαρης, Τσιώλης Διονύσιος, Μαυρίας Κώστας, Γκλαβάς Τάκης, Μάρκου Αθανάσιος, Μαυρίας Ιωάννης, Αβούρης Γιάννης, Γιακουμέλος Γιάννης, Κολπονδίνος Πέτρος, Μπονίκος Σπυρίδων, Κοκάκης Ανέστης και πολλοί άλλοι μαζί με τους επιχειρηματίες της περιοχής που ενισχύουν οικονομικά την ομάδα.

Σχολιάστε

Πρέπει να είστε εγγεγραμμένος για να αποστείλετε σχόλιο.