Ακαδημίες

 

ΣΤΟΧΟΙ-ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ

ΑΚΑΔΗΜΙΑΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ

                                                                                              Α.Ο. ΤΣΙΛΙΒΗ-ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ

                                                                                                                    

ΣΤΟΧΟΙ-ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ

         Η Ακαδημία δεν είναι μια απλή συνάθροιση ατόμων, αλλά αποτελεί μια οντότητα που λειτουργεί αποτελεσματικά κάτω από ορισμένες προϋποθέσεις και ακολουθώντας ορισμένες αρχές.

Αυτό, που ξεχωρίζει την Ακαδημία είναι ότι όλα τα μέλη της μοιράζονται ορισμένους κανόνες, που οδηγούν σε συγκεκριμένο σκοπό, υπάρχουν κοινοί στόχοι, ενιαίος τρόπος αλληλεπίδρασης των παιδιών, ενιαία μορφή επικοινωνίας, αλληλεξάρτηση στις προσωπικές σχέσεις και στις αθλητικές δραστηριότητες.

Φιλοσοφία και σκοπός της Ακαδημίας είναι, η μέσω της σκληρής και μεθοδικής άθλησης, διαμόρφωση του χαρακτήρα των νέων, η ευγενής άμιλλα, η αγάπη για το ποδόσφαιρο και ο πολιτισμός της άθλησης.

Θεωρούμε ότι το ποδόσφαιρο είναι τρόπος ζωής και έτσι προσπαθούμε να θέσουμε τις βάσεις στα παιδιά της Ακαδημίας για σωστό Αθλητισμό, για τη σωστή σωματική, ψυχική, πνευματική και κοινωνική τους καλλιέργεια, με την καθοδήγηση ενός επιτελείου επιλεγμένων προπονητών.

 

Αγαπητοί μας, γονείς και παιδιά,

Πιστεύουμε ότι πρέπει η συνεργασία μας να γίνει περισσότερο εποικοδομητική πάντα με στόχο την καλύτερη και αρτιότερη προετοιμασία, τη διασκέδαση, την καλή υγεία και την καλλιέργεια των αρχών του Ευ Αγωνίζεσθε. Τα παιδιά μας, μόνο κέρδος έχουν από τη συμμετοχή τους στην Ακαδημία, ανεξάρτητα αν σε κάθε δραστηριότητα θα έχουν μικρή ή μεγάλη συμμετοχή.

Η συμμετοχή τους στις δραστηριότητες της Ακαδημίας, βοηθάει, ώστε τα παιδιά να αναπτύσσουν την Ομαδικότητα, να  κοινωνικοποιούνται, να αποκτούν καινούργιους φίλους, να σέβονται, να πειθαρχούν και να μαθαίνουν ότι η επιτυχία και η νίκη χρειάζονται Υπομονή, Προσπάθεια και Άριστη Συνεργασία με τους συναθλητές και τους προπονητές.

Ο αθλητισμός αποτελεί μέσο Ψυχαγωγίας αλλά είναι και ένας μηχανισμός που θωρακίζει την Υγεία και δίνει την δυνατότητα να αναπτυχθεί σωστά η προσωπικότητα του παιδιού. Δεν είναι προνόμιο των λίγων που επιδιώκουν υψηλές αθλητικές επιδόσεις και διακρίσεις, αλλά αποτελεί Δικαίωμα Όλων. Γνώμονας μας, είναι η επιθυμία του παιδιού να παίξει ποδόσφαιρο και να διασκεδάσει σ’ ένα υγιές και ασφαλές περιβάλλον.

 

 • ΣΤΟΧΟΙ ΤΗΣ ΑΚΑΔΗΜΙΑΣ

       Στόχος της Ακαδημίας είναι να εφοδιάσει τα παιδιά με τα Σωματικά, Ψυχικά και Πνευματικά χαρακτηριστικά που θα τα βοηθήσουν να αναπτύξουν την Προσωπικότητα και την Αυτοπεποίθηση τους. Η ενθάρρυνση των παιδιών να αναζητούν μόνα τους Λύσεις, να αναπτύσσουν Πρωτοβουλία και να χρησιμοποιούν την Φαντασία τους διασκεδάζοντας, συμβάλλουν στην διαμόρφωση Χαρακτήρα, εμφυσούν την «δια βίου άθληση» με όλες τις Ευεργετικές Συνέπειες που αυτή εξασφαλίζει. Η Αθλητική Παιδεία μαζί με κατάλληλη Μόρφωση, παραδίδουν Ώριμους και πραγματικά Ολοκληρωμένους Ανθρώπους.

Όπως ακριβώς συμβαίνει με τις βαθμίδες εκπαίδευσης και το σχολείο, ένα παιδί μαθαίνει ξεκινώντας από το απλό προχωρώντας προς το σύνθετο. Καθώς, κάθε παιδί είναι μονάδα-άτομο, στη διαδρομή μαθαίνει να συνεργάζεται με τα άλλα παιδιά ως μέλος Ομάδας. Ενώ αρχικά είναι απόλυτα εξαρτημένο από τους Γονείς, μέσα στην Ακαδημία μαθαίνει να αναπτύσσει Πρωτοβουλία, να αναλαμβάνει Ευθύνες και να διαχειρίζεται Δικαιώματα, να κτίζει Αυτοπεποίθηση μέσα από επιτεύγματα, να διαχειρίζεται την νίκη και την ήττα όπως ακριβώς συμβαίνει και στην Ζωή, κοιτώντας συνέχεια μπροστά.

Εσείς ως Γονείς μπορείτε και θέλουμε να έχετε ενεργό ρόλο στη διαδικασία αυτή.

 

 • Ο ΡΟΛΟΣ ΤΟΥ ΓΟΝΕΑ

Ο ρόλος του Γονέα είναι εξ’ ίσου σημαντικός όσο και του Προπονητή . Ο ρόλος του, κατά τη δική μας αντίληψη, δεν περιορίζεται στην απλή μεταφορά του παιδιού από το σπίτι στον χώρο προπόνησης. Η ψυχολογική στήριξη, η επίδειξη σωστού προτύπου και η εν γένει υγιής φίλαθλη συμπεριφορά αποτελούν τη βάση για την επιτυχία ή την αποτυχία της προσπάθειας του παιδιού.

Ως εκ τούτου, τα παρακάτω σημεία είναι ιδιαίτερα σημαντικά.

ü  Να υπάρχει Σεβασμός και Ειλικρινής Συνεργασία με τους προπονητές της Ακαδημίας.

ü  Να υπάρχει Εμπιστοσύνη και Καλή Διάθεση. Με αυτό τον τρόπο τα παιδιά μαθαίνουν να Σέβονται και να Συνεργάζονται.

ü  Να προσκομίζεται το Πιστοποιητικό Υγείας.

ü  Να υπάρχει Χρονική συνέπεια κατά την άφιξη στην προπόνηση ή αγώνα. Ακόμη και το “ακαδημαϊκό 5λεπτο” καθυστέρησης στην προσέλευση του παιδιού στην προπόνηση θα έχει ως επίπτωση ένα ελλιπές ή μοναχικό ζέσταμα για το παιδί και σίγουρα όχι το σωστό που θα έπρεπε να κάνει.

ü  Να υποστηρίζετε όλα τα παιδιά. Η κριτική, ιδίως σε αυτές τις τρυφερές ηλικίες, δεν βελτιώνει την απόδοση των αθλητών.

ü  Βοηθήστε το παιδί σας να κατανοήσει ότι συμβάλλει στην απόδοση της Ομάδας.

ü  Εστιάστε στην τελειοποίηση των δεξιοτήτων και την απόλαυση του παιχνιδιού και όχι μόνο στην νίκη.

ü  Αποφύγετε υλικές ανταμοιβές προς το παιδί. Η ανταμοιβή του είναι η διασκέδαση του παιχνιδιού!

ü  Να παρακολουθείτε συστηματικά τους αγώνες και να Επευφημείτε την Ομάδα.

ü  Αποφύγετε την αρνητική κριτική των αντιπάλων. Να είστε θετικοί προς όλους τους παίκτες. Εσείς, ως το σημαντικότερο πρότυπο στη ζωή του παιδιού σας, θα πρέπει να αποφεύγετε κάθε επίδραση ως αρνητικό πρότυπο στη Ζωή του, καθώς είναι απόλυτα βέβαιο ότι θα μιμηθεί πολλά από αυτά που βλέπει σε σας.

ü  Στους αγώνες, Σεβαστείτε τους Διαιτητές. Ενδεχομένως να κάνουν λάθη, αλλά κάνουν ό,τι καλύτερο μπορούν.

ü  Αποφύγετε το “κοουτσάρισμα” του παιδιού σας κατά τη διάρκεια της προπόνησης ή του αγώνα. Είναι αναγκαίο για την αρμονική συνεργασία μας, να κατανοήσετε την διαφορά μεταξύ των ρόλων του Προπονητή και του Γονέα.

ü  Ο Προπονητής είναι Φίλος και Παιδαγωγός του παιδιού. Η προπόνηση είναι η δουλειά του και σίγουρα είναι ο ειδικότερος για να χειριστεί θέματα της αρμοδιότητας του. Κάθε απορία, σχόλιο ή παρατήρησή σας είναι ευπρόσδεκτη, όχι όμως κατά την διάρκεια της προπόνησης. Χωρίς τη δική σας βοήθεια, οι ρυθμοί προόδου θα είναι σαφώς χαμηλότεροι και κυρίως, η ικανοποίηση του παιδιού θα είναι περιορισμένη.

Όσο η συμπεριφορά Προπονητών, Γονέων και Παιδιών διέπεται από τον κανονισμό λειτουργίας της ακαδημίας, τόσο καλύτερες και αποτελεσματικότερες θα είναι οι συνθήκες εκμάθησης.

 

 

 

ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ  ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΗΣ  ΑΚΑΔΗΜΙΑΣ  ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ

ΤΟΥ  Α.Ο. ΤΣΙΛΙΒΗ-ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ

 

Α. ΚΑΝΟΝΕΣ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑΣ ΑΘΛΗΤΗ.

Κάθε Αθλητής της Ακαδημίας, οφείλει:

1.    Να Σέβεται τον Προπονητή του, να τον Εμπιστεύεται και να Υπακούει στις Οδηγίες και τις Συμβουλές του.

2.    Να Σέβεται και να Αγαπάει πραγματικά τον χώρο που αθλείται,
διατηρώντας τον πάντα καθαρό.

3.    Να είναι Ειλικρινής προς τον Προπονητή του, όπως και να συζητάει μαζί του τυχόν απορίες ή προβλήματα που τον απασχολούν και τα οποία αποτελούν αιτία μείωσης της αθλητικής του απόδοσης.

4.    Μα αναλαμβάνει τις Ευθύνες του, ακόμη και για τυχόν άσχημη απόδοση του κατά τη διάρκεια της προπόνησης.

5.    Να μάθει να θέτει στόχους δύσκολους, όχι όμως ακατόρθωτους.

6.    Να προσπαθεί συνεχώς για το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι θα είναι πάντα η νίκη. Σημασία δεν έχει τόσο το αποτέλεσμα, όσο η ίδια η διαδικασία εκμάθησης κι ενεργοποίησης για να καταλήξουμε σε αυτό. Ακόμη και μέσα από μία ήττα παίρνουμε θετικά στοιχεία.

7.    Να ζητάει από τον Προπονητή την επεξήγηση ή την επανάληψη μιας άσκησης, εάν δεν την έχει πλήρως κατανοήσει.

8.    Να Σέβεται πέρα από τους προπονητές του, κάθε Συναθλητή ή Αντίπαλο την ώρα της προπόνησης ή του αγώνα.

9.    Να παίζει Δίκαια και να Σέβεται τους Κανονισμούς του ποδοσφαίρου, αλλά και της Ακαδημίας γενικότερα.

10.    Να μην κάνει αρνητική κριτική, κοροϊδευτικά σχόλια και να μην χρησιμοποιεί άσχημο λεξιλόγιο και βία προς τους Συναθλητές ή τους Αντιπάλους του.

11.    Μόλις τελειώσει η προπόνηση ή ο αγώνας να ευχαριστήσει και να αποχαιρετίσει Φιλικά τους Συμπαίκτες και τους Αντιπάλους του.

12.    Να μην συμπεριφέρεται με εγωισμό και να μην νοιάζεται μόνο για τις ατομικές του ανάγκες.

13.    Να σκέφτεται Συλλογικά και να ενδιαφέρεται για το καλό Όλων των Συμπαικτών του. Η ατομική επιτυχία σε ένα ομαδικό άθλημα μόνο μέσα από τη συλλογική επιτυχία μπορεί να προέλθει.

14.    Να προσπαθεί πάντα, να είναι συνεπής και να συμμετέχει σε όλες τις δραστηριότητες της Ακαδημίας, προπονήσεις και αγώνες.

15.    Να Σέβεται και να μην αντιδρά στις αποφάσεις των Διαιτητών.

Β. ΚΑΝΟΝΕΣ ΑΘΛΗΤΙΚΗΣ ΥΓΙΕΙΝΗΣ.

Η απόφαση να γίνει κάποιος αθλητής σημαίνει αυτομάτως ότι υιοθετεί και την αθλητική ζωή. Πρέπει λοιπόν από την πρώτη ημέρα να συνηθίσουμε στην τήρηση των ακόλουθων βασικών κανόνων αθλητικής υγιεινής:

1.    ΥΠΝΟΣ. Τουλάχιστον οκτώ (8) ώρες ύπνου. Ο επαρκής νυχτερινός ύπνος είναι σπουδαιότερος από την παρακολούθηση τηλεόρασης.

2.    ΕΝΑΡΞΗ ΗΜΕΡΑΣ. Σωστή έναρξη της ημέρας και ατομική υγιεινή. Πλύσιμο δοντιών, γρήγορο ντύσιμο, φροντίδα του σώματος μας.

3.    ΥΓΙΕΙΝΗ ΔΙΑΤΡΟΦΗ. Τακτική διατροφή με φρέσκα φρούτα, ωμές σαλάτες, μαύρο ψωμί, γάλα, και χυμούς φρούτων. Οι ώρες του φαγητού θα πρέπει να είναι τακτικές και χωρίς παρενοχλήσεις ή διακοπές.

4.    ΡΟΥΧΙΣΜΟΣ ΠΡΟΠΟΝΗΣΗΣ-ΑΓΩΝΑ. Ο ρουχισμός θα πρέπει να είναι πάντοτε Καθαρός, Άνετος και Απορροφητικός για τον ιδρώτα. Ενδείκνυνται βαμβακερά σλιπ και βαμβακερές κάλτσες. Σε άσχημες καιρικές συνθήκες οι αθλητές θα πρέπει να φοράνε φόρμα προπόνησης, αδιάβροχο, σκούφο και να έχουν στο σάκο τους πετσέτα σώματος.

5.    ΠΑΠΟΥΤΣΙΑ. Κατά την προπόνηση και τους αγώνες επιτρέπεται η χρήση ποδοσφαιρικών παπουτσιών με σχάρες ή πλαστικές τάπες. Οι βιδωτές τάπες απαγορεύονται. Μετά από κάθε χρήση τους, τόσο στην προπόνηση όσο και στον αγώνα, τα παπούτσια θα πρέπει να καθαρίζονται. Εφόσον είναι υγρά, θα πρέπει να στεγνώνονται με χαρτί και να γίνεται επάλειψη με κρέμα παπουτσιών.

6.    ΕΠΙΚΑΛΑΜΙΔΕΣ. Η χρήση επικαλαμίδων είναι απαραίτητη και στην προπόνηση.

7.    ΑΤΟΜΙΚΗ ΥΓΙΕΙΝΗ. Μετά από κάθε προπόνηση πρέπει πάντοτε να ακολουθεί μπάνιο ή ντους.

Γ. ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΣ.

Κατ’ αρχήν, ο Προπονητής μιας Ποδοσφαιρικής Ακαδημίας θα πρέπει να γνωρίζει καλά τις σωματικές, φυσιολογικές και πνευματικές δυνατότητες των παιδιών της ομάδας του. Έτσι θα μπορέσει να διαμορφώσει τις κατάλληλες προπονητικές μονάδες και να προσαρμόσει ανάλογα τις παιδαγωγικές παρεμβάσεις του.

Επίσης, ο Προπονητής πρέπει να είναι Αψεγάδιαστος και Δίκαιος, καθώς κάθε Ομάδα έχει ως πρότυπο συμπεριφοράς τον Προπονητή της.

Μέσω της συμπεριφοράς του μπορεί να αναπτύξει μια φιλοσοφία που ευνοεί την Πρόοδο και την Ανάπτυξη των παιδιών.

Είναι χρέος του να μεταδώσει αυτή τη φιλοσοφία και στους γονείς των παιδιών, ώστε στους αγώνες να έχουν όλοι θετική συμπεριφορά.

Γ.1. ΚΑΘΗΚΟΝΤΑ ΠΡΟΠΟΝΗΤΗ ΣΤΗΝ ΠΡΟΠΟΝΗΣΗ.

Ο Προπονητής κατά την προπόνηση οφείλει:

1.        Να Καταρτίζει την Προπονητική Μονάδα.

2.        Να βρίσκεται στο γήπεδο, τουλάχιστον τριάντα (30′) λεπτά της ώρας πριν από την προκαθορισμένη ώρα έναρξης της προπόνησης, για να υποδεχθεί τους παίκτες και να ετοιμάσει τον απαιτούμενο εξοπλισμό.

3.        Να έχει Γραπτό Σχέδιο της Προπονητικής Μονάδας.

4.        Να Ελέγχει εάν όλοι οι παίκτες διαθέτουν τον απαραίτητο εξοπλισμό (επικαλαμίδες, κατάλληλα παπούτσια κ.λπ.).

5.        Να Παρουσιάζει επιγραμματικά την Προπονητική Μονάδα στα παιδιά πριν από την έναρξη της προπόνησης και να Εξηγεί τις ασκήσεις απλά και παραστατικά.

6.        Να Δείχνει ο ίδιος τις ασκήσεις ή αναθέτει την επίδειξη τους σε κάποιον από τους παίκτες.

7.        Να Εμψυχώνει την Προπονητική Μονάδα.

8.        Να Διορθώνει τα λάθη των παικτών με παιδαγωγικό τρόπο μέσα στα αθλητικά πλαίσια.

9.        Να Επιβραβεύει τις επιτυχίες των παικτών.

10.    Να κάνει τον απολογισμό στο τέλος κάθε προπονητικής μονάδας δίνοντας έτσι χρόνο στα παιδιά να χαλαρώσουν.

11.    Να Ελέγχει εάν τα παιδιά επιστρέφουν τον εξοπλισμό που τους παρέχει η Ακαδημία κατά την προπόνησή τους.

12.    Να ελέγχει –χωρίς να υποχρεώνει- εάν τα παιδιά κάνουν ντους στα αποδυτήρια.

13.    Να Αποχωρεί μόνο όταν φύγει και ο τελευταίος παίκτης από το γήπεδο.

 

Γ.2. ΚΑΘΗΚΟΝΤΑ ΠΡΟΠΟΝΗΤΗ ΣΤΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ.

α) Ο Προπονητής κατά τους αγώνες οφείλει:

1.        Να Καλωσορίζει την αντίπαλη ομάδα.

2.        Να Ελέγχει εάν οι παίκτες του διαθέτουν τον απαραίτητο εξοπλισμό.

3.        Να φροντίζει να γίνεται η κατάλληλη προθέρμανση (ασκήσεις με ή χωρίς την μπάλα) πριν τον αγώνα

4.        Να Ανακοινώνει τη σύνθεση της ομάδας και δίνει απλές οδηγίες στους παίκτες.

5.        Να παρεμβαίνει κατά τη διάρκεια του αγώνα για να αντικαταστήσει έναν παίκτη.

6.        Να Εμψυχώνει τους παίκτες του στις δύσκολες στιγμές.

7.        Να Αντικαθιστά τους παίκτες, έτσι ώστε να παίξουν όσο το δυνατόν περισσότεροι.

8.        Να κάθεται κοντά στα παιδιά στο τέλος του αγώνα, ανεξαρτήτως αποτελέσματος, για να κάνει τον απολογισμό του αγώνα.

β) Ο Προπονητής κατά τη διάρκεια ενός αγώνα τους ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΠΟΤΕ:

1.    Να θεωρεί έναν αγώνα ως αυτοσκοπό, λέγοντας στους παίκτες ότι πρέπει οπωσδήποτε να κερδίσουν.

2.    Να χρησιμοποιεί μόνο τους καλύτερους παίκτες.

3.    Να αμφισβητεί τις αποφάσεις του Διαιτητή.

4.    Να ασχολείται με άλλα αντικείμενα πλην του αγώνα (σχόλια και συμπεριφορές γονέων, στελεχών Ακαδημίας κ.λπ.).

5.    Να βγάζει κάποιον από τον αγώνα, επειδή έκανε ένα λάθος.

6.    Να κατηγορεί τους παίκτες του επειδή χάνουν ή έχασαν.

 

Δ. ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΟΣ ΤΗΣ ΑΚΑΔΗΜΙΑΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ (ΕΦΟΡΟΣ).

Ο ρόλος του Αντιπροσώπου της Ακαδημίας Ποδοσφαίρου (εφόρου) είναι πολύ σημαντικός για την αρμονική λειτουργία της και ιδίως για το τμήμα του οποίου έχει την ευθύνη.

Συχνά ο Αντιπρόσωπος της Ακαδημίας είναι γονέας ενός παιδιού που αποφάσισε να συμμετέχει στην οργάνωση της Ακαδημίας συνοδεύοντας τις ομάδες στους εβδομαδιαίους αγώνες.

Πρόκειται πραγματικά για έναν δύσκολο ρόλο που απαιτεί ιδιαίτερες ψυχικές και πνευματικές αρετές, καθώς αυτός που θα αναλάβει αυτή την υπεύθυνη θέση, θα πρέπει κατ’ αρχήν να αποστασιοποιηθεί από τη συγγενική σχέση που έχει με το παιδί του και να το βλέπει ως έναν ακόμα αθλητή της Ακαδημίας. Σε καμία περίπτωση δεν επιτρέπεται να θεωρεί ότι το παιδί του είναι ο καλύτερος παίκτης! Μια τέτοιου είδους συμπεριφορά έρχεται σε ευθεία αντίθεση με τα καθήκοντά του απέναντι στην Ακαδημία εν γένει. Ο αντιπρόσωπος της Ακαδημίας Ποδοσφαίρου είναι πολύ σημαντικός για την ομαλή λειτουργία της, γιατί χωρίς αυτόν δεν θα υπάρχει ο Κρίκος που ενώνει Αθλητές, Προπονητές, Γονείς και Διοίκηση.

Εκτός από τα συνήθη καθήκοντα που του ανατίθενται, όπως η συνοδεία του τμήματος, η επικοινωνία με τη Διαιτησία, η συμπλήρωση του φύλλου αγώνα κ.λπ., ο αντιπρόσωπος πρέπει πάνω απ’ όλα να βρίσκεται κοντά στα παιδιά και να συμπληρώνει το εξωαγωνιστικό έργο του Προπονητή στην αποστολή του. Ο ρόλος του είναι επιπλέον παιδαγωγικός και εκπαιδευτικός. Έτσι, τα αναφερόμενα υπό στοιχείο Γ.2.β. απαγορεύονται ανάλογα και στον αντιπρόσωπο της Ακαδημίας Ποδοσφαίρου.

Γι’ αυτό, ο αντιπρόσωπος πρέπει να είναι απόλυτα εξοικειωμένος και με το πνεύμα του ποδοσφαίρου, έτσι ώστε η στάση του τόσο μέσα όσο και έξω από το γήπεδο να ευνοεί την ανάπτυξη των παιδιών.

 

Ε. ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΕΓΓΡΑΦΗΣ-ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΑΘΛΗΤΩΝ.

Για τη συμμετοχή κάθε αθλητή στην Ακαδημία, καθορίζεται κάθε έτος με απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου του Συλλόγου το ύψος της μηνιαίας οικονομικής ενίσχυσης που πρέπει να καταβάλλεται από τους γονείς ή τους έχοντες την επιμέλεια του παιδιού.

Η οικονομική συνδρομή για την περίοδο 2016-2017 καθορίστηκε στο ποσό των 25 Ευρώ μηνιαίως ανά παιδί.

Για την εγγραφή απαιτούνται:

Α. Αίτηση Εγγραφής (χορηγείται από την Ακαδημία).

Β. Πιστοποιητικό γέννησης για κάθε εγγραφόμενο.

Γ. Δύο (2) φωτογραφίες.

Δ. Πιστοποιητικό Υγείας από Παιδίατρο, Παθολόγο ή Καρδιολόγο. Σε περίπτωση που η βεβαίωση δεν προσκομίζεται κατά την υποβολή της αίτησης εγγραφής, οι γονείς/κηδεμόνες του/των εγγραφόμενου/ων θα πρέπει να προσκομίζουν υπογεγραμμένες από τους ίδιους με θεωρημένο το γνήσιο της υπογραφής τους από Δημόσια Αρχή υπεύθυνη/ες δήλωση/δηλώσεις, ότι  αναλαμβάνει/νουν κάθε ευθύνη που μπορεί να προκύψει εξ αφορμής αυτής της παράλειψης έως την προσκομιδή του Πιστοποιητικού Υγείας και ότι εντός (10) δεκαημέρου από την υποβολή της αίτησης εγγραφής, με δική τους μέριμνα θα προσκομιστεί στην Ακαδημία το Πιστοποιητικό Υγείας του εγγραφόμενου, άλλως ο αθλητής δεν θα έχει κανένα δικαίωμα συμμετοχής στις αθλητικές δραστηριότητες της Ακαδημίας.

Ε. Προκαταβολή της οικονομικής ενίσχυσης του πρώτου μήνα συμμετοχής για κάθε εγγραφόμενου αθλητή. Η προκαταβολή δεν επιστρέφεται για κανένα λόγο, καθώς συναρτάται άμεσα με τον βραχυπρόθεσμο προγραμματισμό της Ακαδημίας.

ΚΑΜΙΑ ΕΓΓΡΑΦΗ ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ ΔΕΚΤΗ αν δεν πληρούνται οι ανωτέρω προϋποθέσεις.

 

ΣΤ. ΚΑΤΑΤΑΞΗ-ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΑΘΛΗΤΩΝ.

Με την έναρξη της περιόδου τα παιδιά κατατάσσονται σε τμήματα με κριτήριο την ηλικία και τις τεχνικές γνώσεις που έχουν.

Η κατάταξη γίνεται ΜΟΝΟΝ από τους προπονητές των τμημάτων. Κατά την διάρκεια της περιόδου αλλαγή του τμήματος του παιδιού και της ομάδας μπορεί να γίνει ΜΟΝΟ μετά από πρόταση του Προπονητή του τμήματος.

Στην αρχική κατάταξη όπως και στις προαναφερθείσες αλλαγές η Διοίκηση και οποιοσδήποτε άλλος ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΕΧΟΥΝ ΚΑΜΙΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ.

Η συστηματική παρουσία των εγγραφέντων παιδιών στις προπονήσεις δεν είναι ΜΟΝΟ Δικαίωμα αλλά Πρωτίστως Υποχρέωση για την προσωπική τους πρόοδο και την ομαλή λειτουργία της Ομάδας.

Τα παιδιά που Δεν θα παρακολουθούν ικανοποιητικό αριθμό προπονήσεων ΔΕΝ θα συμμετέχουν στις αγωνιστικές υποχρεώσεις των ομάδων.

 

Ζ.ΕΜΦΑΝΙΣΗ – ΡΟΥΧΙΣΜΟΣ.

Για την ομοιόμορφη εμφάνιση των αθλητών της Ακαδημίας τόσο κατά τη διάρκεια των προπονήσεων, των αγώνων, όσο και κατά τη διάρκεια άλλων δραστηριοτήτων της Ακαδημίας, οι αθλητές θα πρέπει να προμηθευτούν μέσω του Συλλόγου:

1)   Εμφανίσεις προπόνησης.

2)   Εμφάνιση επίσημου αγώνα.

3)   Αθλητική φόρμα προπόνησης.

 

Η. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ ΓΟΝΕΩΝ – ΑΚΑΔΗΜΙΑΣ.

Για οποιοδήποτε παράπονο, σχόλιο, παρατήρηση ή απορία τους, οι Γονείς μπορούν να Απευθύνονται ΜΟΝΟ στον αντίστοιχο Έφορο της Ομάδας. Αν ο γονέας κρίνει ότι η απάντηση του Εφόρου δεν είναι ικανοποιητική, μπορεί να απευθυνθεί απ’ ευθείας στη Διοίκηση.

Υποδείξεις ή εκδήλωση παραπόνων στους προπονητές Απαγορεύονται Αυστηρά. Σε καμία περίπτωση ΔΕΝ ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ ΝΑ ΑΠΑΣΧΟΛΟΥΝΤΑΙ ΟΙ Προπονητές, ούτε και για τεχνικά ζητήματα. Το έργο των Προπονητών είναι η προπόνηση και η διαχείριση των αγώνων, καμία διοικητική ή άλλη ευθύνη δεν έχουν και κρίνονται μόνο από τη Διοίκηση του Συλλόγου τακτικά κατ’ έτος ή εκτάκτως εάν προκύψει σημαντικός λόγος.

 

Τέλος η Διοίκηση θέλει να υπενθυμίσει ότι κύριος Στόχος της είναι, να προωθήσει την αξία της ομαδικότητας και να δημιουργήσει τους μελλοντικούς ποδοσφαιριστές της ανδρικής ομάδας. Σε αυτό το εγχείρημα, θεωρεί τους Γονείς απαραίτητους και Καταλυτικούς Συνεργάτες. Η συμμετοχή τους και η συμμετοχή των παιδιών στις εκδηλώσεις του Συλλόγου, συμβάλλει τα μέγιστα στην ανάπτυξη σχέσεων φιλίας και εμπιστοσύνης μεταξύ των παιδιών, που είναι απαραίτητες για την επιτυχία ενός ομαδικού αθλήματος.

 

Θ. ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΙΣ ΑΘΛΗΤΩΝ.

Οι Αθλητές της Ακαδημίας οφείλουν:

1.    Να είναι επιμελείς μαθητές στο σχολείο τους συμπεριφερόμενοι με τον ίδιο τρόπο και στη Ακαδημία καταβάλλοντας συστηματική προσπάθεια.

2.    Να παρακολουθούν τις προπονήσεις, τους αγώνες και τις κοινωνικές εκδηλώσεις της Ομάδας με τον ομοιόμορφο ρουχισμό τους.

3.    Να προσέρχονται δεκαπέντε (15′) λεπτά της ώρας πριν από την προκαθορισμένη έναρξη της προπόνησης.

4.    Σε περίπτωση απουσίας τους να ενημερώνουν εγκαίρως τους Προπονητές τους.

5.    Να ακολουθούν αθλητικό τρόπο ζωής, έχοντας λογικές δραστηριότητες στον ελεύθερο χρόνο τους, ικανή ανάπαυση και σωστή διατροφή.

6.    Να τρώνε τουλάχιστον τρείς (3) ώρες πριν την προπόνηση.

 

Ι. ΧΡΗΣΙΜΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ.

 1.                I.     Ο Σύλλογος διοικείται από το Διοικητικό Συμβούλιο το οποίο αποφασίζει επί όλων των θεμάτων που αφορούν την λειτουργία του, πλην των τεχνικών ζητημάτων για τα οποία αρμόδιος είναι ο Προπονητής του κάθε τμήματος.
 2.              II.     Οι προπονήσεις πραγματοποιούνται ανεξαρτήτως καιρικών συνθηκών. Η προπόνηση διεξάγεται με ευθύνη του Προπονητή και αναβάλλεται ΜΟΝΟ εάν ο Προπονητής κρίνει ότι οι συνθήκες είναι ακατάλληλες.
 3.           III.     Σε περίπτωση καθυστέρησης ή μη προσέλευσης για ιδιαιτέρους λόγους, οι Γονείς παρακαλούνται να ενημερώνουν τον αρμόδιο Αντιπρόσωπο της Ακαδημίας (Έφορο).

 

ΙΑ. ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ-ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Με στόχο την άμεση και έγκυρη επικοινωνία και ενημέρωση όλων των μελών και φίλων της ομάδας προχωρήσαμε στην κατασκευή της ιστοσελίδας www.tsilivifc.gr αλλά και στο facebook  στη σελίδα μας: Αο Τσιλιβή-Ατρόμητος Ζακύνθου

 

Εκεί προβάλλονται οι δραστηριότητες της Ακαδημίας με video, φωτογραφίες, σχόλια και άρθρα.

ΙΒ. Το τρίπτυχο Ακαδημία, Αθλητές, Γονείς.

Ο κανονισμός της Ακαδημίας για να τηρηθεί απαιτεί συνεργασία, θέληση και καλή πίστη από όλα τα εμπλεκόμενα μέρη.

Είναι σημαντικό να κατανοηθεί η επιτακτική ανάγκη ύπαρξης και τήρησης ενός τέτοιου κανονισμού, που σαν στόχο έχει να γνωστοποιήσει σε όλους τον τρόπο λειτουργίας της ακαδημίας, για το καλό των παιδιών μας και του αθλητικού μας Συλλόγου.

                                                                                   ΤΟ Δ.Σ

                                                          Α.Ο. ΤΣΙΛΙΒΗ-ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ

 

Ένα Σχόλιο Διαθέσιμο στο θέμα “Ακαδημίες”

 1. Scott says:

  Hello

  please could I have your address. we are on holiday from 21st Aug – 5th Sept and was hoping to play some football. my son is playing for U9′s

  Thank you :-)

Σχολιάστε

Πρέπει να είστε εγγεγραμμένος για να αποστείλετε σχόλιο.